Oh nee, IE...

We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.

Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!

Spoedgeval

Huisartsencentrum Mierlo - Apotheek Mierlo

Publicatiedatum:

 Apotheek Mierlo en Huisartsencentrum Mierlo zijn samen in gesprek geweest om de zorg voor u beter te stroomlijnen.

 De veranderingen op een rijtje:

• Eerste uitgifte medicatie: Wanneer u bij de huisarts of praktijkondersteuner op het spreekuur bent en deze schrijft een recept voor de eerste keer voor, wordt er voortaan gekeken of het noodzakelijk is dat u op dezelfde dag start met de medicatie. Indien ja: u kunt direct naar de apotheek uw medicatie ophalen. Indien nee: u krijgt van de apotheek een berichtje als het klaar ligt. De huisarts of praktijkondersteuner vertelt u of u wel of niet op dezelfde dag uw medicatie kunt ophalen. Hierdoor is er voldoende tijd voor onderling overleg indien nodig, voor wat betreft interacties met andere medicatie en eventuele leveringsproblemen. Dit voorkomt een lange wachtrij bij de apotheek.

• Herhaalservice: Voor herhaalmedicatie zullen wij u voor de herhaalservice van de apotheek aanmelden (indien uw medicijn hiervoor geschikt is). U zult een bericht van de apotheek krijgen wanneer uw medicatie bijna op is, dat de nieuwe levering weer voor u klaarligt. Op deze manier hoeft u niet zelf contact op te nemen voor een herhaling. Bij vragen of voor verdere informatie over de herhaalservice kunt u bij de apotheek terecht.

• Herhaalmedicatie maar u wilt niet in herhaalservice. Kiest u ervoor niet in de herhaalservice te gaan of is uw medicatie hiervoor niet geschikt, kunt u op de volgende manier uw medicatie aanvragen:

-Heeft u nog herhalingen openstaan (staat op etiket): Bestellen bij de apotheek: Maak bij voorkeur gebruik van onze website apotheek mierlo.nl of uwzorgonline app. Lukt dit niet dan graag doosje in de brievenbus bij de apotheek.

-Geen herhalingen meer?: Bestellen bij huisarts. Bij voorkeur via mgn/medgemak of receptenlijn inspreken (bellen op 0492-504300 keuze 3). Lukt dit niet dan doosje in de brievenbus aan de balie van het huisartsencentrum. Houdt u er rekening mee dat u 2 dagen moet wachten voor uw medicatie klaarligt, vraag dus op tijd aan. Hierin worden geen uitzonderingen gemaakt!

Met vriendelijke groet,

Medewerkers Huisartsencentrum Mierlo en Apotheek Mierlo