We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Lees hieronder welke diensten we aanbieden naast onze reguliere huisartsenzorg.
Het programma Coaching op Leefstijl (CooL) is een Geïntegreerde Leefstijl Interventie (GLI) die de afgelopen jaren zijn meerwaarde heeft bewezen. De leefstijlcoach begeleidt deelnemers tijdens het CooL-programma naar een gezonder leven.
Het programma bestaat uit advies en begeleiding op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en (leefstijl)gedrag. Het is gericht op lange termijn gedragsverandering bij mensen met (een hoog risico op) een chronische aandoening. Het programma kent naast een intake en een aantal groepsbijeenkomsten ook individuele consulten en een evaluatiegesprekken en bestaat uit een basisprogramma (12 maanden) en een optioneel onderhoudsprogramma (12 maanden).
Waarom is het noodzakelijk?
Studies laten zien dat de leefstijlcoach een belangrijke rol kan vervullen als verbindend element in de keten ten aanzien van de aanpak van obesitas in Nederland. De leefstijlcoach kan deelnemers laagdrempelig begeleiden naar duurzame gedragsverandering en professionals in het zorgdomein en het publieke domein met elkaar verbinden. Deelnemers blijken na deelname aan het CooL programma meer te bewegen, minder te zitten en ze zijn gezonder gaan eten. Extrinsieke motivatie is verminderd en intrinsieke motivatie ten aanzien van gezonder voedings- en beweeggedrag is versterkt. De gerapporteerde kwaliteit van leven is significant toegenomen bij de deelnemers.
Wat is onze rol?
Vergoeding
De GLI is per 1 januari 2019 in het basispakket opgenomen. Dit betekent dat patiënten die voldoen aan de criteria gratis kunnen deelnemen aan het CooL-programma.
Filmpje over Gecombineerde Leefstijl Interventie
MijnGezondheid.net toont u een deel van uw medisch dossier. U ziet daarin de actuele onderwerpen rondom uw gezondheid. Eventuele bijzonderhedenen overgevoeligheden staan ook vermeld. Via thuisarts.nl vindt u aanvullende betrouwbare informatie.
U heeft de mogelijkheid om zelf uw dossier aan te vullen of bij te houden. Er is ruimte om uw eigen persoonlijke aantekeningen te maken. Deze zijn niet zichtbaar voor de huisarts of assistente.
Maakt u al gebruik van MijnGezondheid.net en kunt u uw dossier niet inzien? Klik dan op de button in uw portaal, geef het uw arts aan tijdens het spreekuur of stuur een berichtje aan uw huisarts.
U bent van harte welkom in onze huisartsenpraktijk. Om ons werk goed en veilig te kunnen doen, zijn er huisregels opgesteld. Door het betreden van onze praktijk of het opnemen van contact gaat u akkoord met onderstaande regels. Zo maken we het voor iedereen zo aangenaam mogelijk en kunnen we ons best doen u zo goed mogelijke zorg te bieden.
Regels met betrekking tot het spreekuur:
Onze praktijk heeft op 13 mei 2022 wederom het kwaliteitskeurmerk (NPA) van het Nederlands Huisartsen Genootschap verkregen. Ook de patiëntwaardering is daarbij onderdeel van de beoordeling.
In 2021/2022 hebben, evenals in 2018 en 2020, op artsenniveau en op praktijkniveau twee patiënttevredenheidsonderzoeken plaats gehad. Op praktijkniveau hebben 208 patiënten de vragenlijst ingevuld. Op artsenniveau hebben 1162 patiënten de vragenlijst ingevuld, een enorme respons. Fijn dat u hieraan hebt meegewerkt! Het helpt ons enorm inzicht te krijgen in uw ervaringen waardoor wij zaken steeds weer verder kunnen verbeteren en optimaliseren.
Belangrijkste resultaten:
Beide cijfers liggen boven het landelijk gemiddelde, het mag helder zijn dat we daar erg trots op zijn! Dank u wel voor uw waardering!
De volgende resultaten verdienen nog extra aandacht:
Medische verklaring nodig?
Sommige instanties (bijvoorbeeld scholen, annuleringsverzekering) vragen bij een ziekmelding een verklaring van de behandelend arts ter bevestiging van de ziekmelding. Dit soort verklaringen mogen niet door de behandelend arts afgegeven worden.
Reden voor deze regelgeving
In Nederland is er scheiding van beoordeling en behandeling. De behandelend arts kan geen onafhankelijk oordeel geven, hij/zij moet immers altijd de zijde van de patiënt kiezen. Daarom mag van de behandelend arts geen verklaring gevraagd worden, die kan leiden tot voor- of nadeel voor de patiënt. Als er beslist een medisch oordeel moet komen, moet dat door een onafhankelijk arts gebeuren, aangewezen door de vragende instantie.
Wat betekent dit nu in de praktijk?
Als u verklaart dat u ziek bent, moet de instantie die een verklaring vraagt, dat geloven. Daarmee zou het klaar moeten zijn.
Als de vragende instantie u niet gelooft, moet die instantie een onafhankelijke arts (niet een behandelaar) aanwijzen om te beoordelen of uw verhaal klopt. De beoordelend arts moet dan u onderzoeken (eventueel alleen met schriftelijke vragen).
Soms heeft die beoordelend arts (meestal medisch adviseur genoemd) informatie nodig van uw behandelend arts. De beoordelend arts (dus niet de instantie) mag dan (met uw toestemming) informatie bij uw behandelend arts (bijvoorbeeld uw huisarts) opvragen. Er mag alleen feitelijke informatie worden opgevraagd.
Officiële verklaring
U kunt hieronder een folder downloaden van de landelijke artsenorganisatie KNMG, waarin het bovenstaande in officiële woorden wordt uitgelegd (in het Nederlands, Engels, Arabisch en Turks). Instanties die in eerste instantie een medische verklaring van de behandelaar van u vragen, nemen in tweede instantie vaak genoegen met het meesturen van deze folder, of kiezen dan alsnog voor de juiste procedure.
Reisadvisering en vaccinaties brengen kosten met zich mee. Voor vergoeding informeert u bij uw zorgverzekeraar.
Voor onze tarieven kijkt u op www.traveldoctor.nl.
Teneinde u goed te kunnen adviseren over vaccinaties voor reizen naar het buitenland, vragen wij u het intakeformulier zo volledig mogelijk in te vullen. Het beste is om zes tot acht weken voor vertrek een afspraak te maken voor de inentingen/reisadvies. Voor een last-minute reis graag eerst telefonisch contact opnemen met Charlotte, Meike of Gerrijan via +31 492 50 43 00.
intakeformulier Traveldoctor.nl
Wij proberen uw aanvraag zo spoedig mogelijk te behandelen, waarna Charlotte, Meike of Gerrijan contact met u zal opnemen.
Wijze van urineafname
Voor het onderzoek is het van belang dat de urine die wordt opgevangen zo zuiver mogelijk is.
Afname bij de vrouw
Afname bij de man
Veel mensen willen graag hun wensen over hun levenseinde vastleggen. Bijvoorbeeld een niet-reanimeren verklaring of een euthanasieverklaring. U kunt een afspraak voor een consult maken om dit te bespreken. Wij leggen uw wensen vast in uw digitale dossier. De papieren verklaringen bewaren wij in ons archief. Om u te ondersteunen vindt u hieronder verklaringen die u kunt downloaden. U maakt zelf een keuze welke u wilt invullen.
Wanneer u niet meer gereanimeerd wilt worden, dan is het goed om een penning te dragen zodat onbekende omstanders of een gewaarschuwde ambulance weten dat u niet meer gereanimeerd wilt worden. U vindt hieronder een document met informatie hoe u zo'n penning kunt bestellen.
Het invullen van een euthanasieverklaring is zinvol om daarmee te laten weten dat dit in de toekomst een optie voor u kan zijn. Wanneer daadwerkelijk om uitvoering van de euthanasie gevraagd wordt, is het noodzakelijk dat u op dat moment uw wil duidelijk kenbaar kunt maken en dat er voor u sprake is van ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Een onafhankelijke (SCEN)-arts toetst of dit het geval is. U kunt een clausule dementie bij de euthanasieverklaring voegen. Daarbij is het goed om te weten dat euthanasie bij dementie een ingewikkeld besluit kan zijn.
Denk ook aan het opstellen van een behandelverbod. Dit is van belang in situaties waarin u uw wil niet meer kenbaar kunt maken. In combinatie met een volmacht aan een van uw naasten.
Tot slot attenderen we u op het donorformulier. Tot op hoge leeftijd kunnen organen (hoornvlies, huid) bruikbaar zijn. Het is voor de nabestaanden erg fijn om te weten wat uw wensen zijn met betrekking tot het donorschap. Zorg daarom dat dat geregistreerd staat!